Menu
Korpa

Termostati senzori 

Termostat za grejanje

Termostat je uređaj koji se koristi za kontrolu sistema grejanja ili hlađenja kako bi se održavala određena temperatura i održavala temperatura unutar određenog raspona.

U kući, na primer, ovaj uređaj može automatski uključiti sistem grejanja kada temperatura u kući padne ili uključite klima uređaj, kada temperatura u kući poraste iznad potrebne temperature.

Kad topli ili hladan vazduh ispunjava prostoriju i željena temperatura je postignuta, uređaj tada isključuje sistem.

Kako elektronski termostat radi?

Termostat je uređaj koji se koristi za kontrolu sistema grejanja ili hlađenja kako bi se održavala određena temperatura i održavala temperatura unutar određenog raspona. U kući, na primer, ovaj uređaj može automatski uključiti sistem grejanja kad temperatura u kući padne ili uključite klima uređaj, kada temperatura u kući poraste iznad potrebne temperature. Kad topli ili hladan vazduh ispunjava prostoriju i željena temperatura je postignuta, uređaj tada isključuje sistem.

Postoje dve osnovne vrste termostata:

– mehaničke

– digitalne

Mnogi digitalni termostati takođe se mogu programirati i omogućuje korisniku da postavi različite željene temperature za različita doba dana ili dana u nedelji.

Digitalni  termostati koriste elektronske senzore umesto fizičkih sredstava za praćenje promena u temperaturi.

Na osnovu očitane temperature elektronski senzori uključuju ili isključuju hlađenje ili grejanja sistema. Elektronski termostat obično zahteva jednu ili više baterija za sopstveno napajanje. Tipke i prekidači omogućuju korisniku da kontroliše postavke, a displej pokazuje postavke kao i trenutnu temperaturu.

Prilikom postavljanja digitalnog termostata, u većini slučajeva, korisnici jednostavno pregledom ekrana i uz pomoć tipki unosi željene postavke prema individualnim potrebama rada sistema. Neki noviji modeli imaju touch screen umesto odvojenih tipki i ekrana.

Za programabilni model, korisnik može odabrati da termostat ima različite postavke za određeno vreme dana  ili nedelje.

Digitalni programabilni termostati kao i on/off termostati mogu se kupiti u žičnoj i bežičnoj opciji. 

Bežični (wireless) termostati 

Bežični (wireless) termostati imaju uglavnom iste mogućnosti kao i žični sa prednošću koju pružaju prilikom montaže jer ne zahtevaju postavku žice tj veze između uređaja za grejanje tj. hlađenje i termostata. Prednost bežičnih termostata je takođe što omogućava korisniku kontrolu temperature iz bilo koje prostorije u kući.

Programabilni termostati ne samo da mogu napraviti dom udobnijim, oni također mogu uštedeti energiju držeći grejanje ili hlađenje sistema u optimalnim postavkama

Termostati  su bitna stvar koju treba da poseduje svaki sistem za greanje. Njihova sposobnost da regulišu temperaturu u određenom prostoru vam omogućava da podesite temperaturu u vašem domu onako kako želite. Pored toga, senzori za osetljivost temperature se prave od najkvalitetnijih materijala i time termostate iz našeg asortimana čine besprekornim. Pouzdanih termostata je veoma bitna.

Na tržištu su dostupni programski  i ne programski termostati, kao i žični i bežični termostati a novina su Wi Fi termostati čiji rad možete kontrolisati putem interneta i aplikacija koje su dostupne za skoro sve mobilne telefone.

Coex je generalni uvoznik termostata Cothermo i Poer termostata.

Naši Cothermo termostati i Poer termostati ispunjavaju najviše standarde kvaliteta i pouzdanosti, štede i olakšavaju upravljanje uređajima.

Pored toga, senzori za osetljivost temperature se prave od najkvalitetnijih materijala i time termostate iz našeg asortimana čine besprekornim.


COTHERMO termostati

COTHERMO termostati pružaju mogućnost kalibracije termometra termostata, podešavanja osetljivosti regulacije termostata, aktiviranje zaštitne funkcije uređaja koji se kotroliše (tzv. zaštita pumpe od zaglavljivanja), zaključavanje tastature, lako programiranje termostata korišćenjem funkcije COPY, kao i 4 različite mogućnosti za privremenu izmenu programirane temperature

– Promena temperature do uključenja sledećeg programa

– Promena temperature sa trajanjem od nekoliko sati (1-9 sati / party program)

– Promena temperature sa trajanjem od 1-99 dana (program za godišnji odmor)

– Promena temperature do sledeće manuelne intervencije

Garancija na termostat je 24 meseca od dana kupovine.

Termostat Cothermo C3 jednostavno se priključuje na termotehničke ili klima uređaje na kojima postoji priključak za sobni termostat, nezavisno od toga, da li je visina komandnog napona na priključku 24V ili 230V.

Poseduje digitalni displej I na taj način omogućuje preciznije očitavanje i podešavanje temperature nego kod jednostavnih, tradicionalnih termostata.

Sobni programski termostat COTHERMO C7  se može koristiti za regulisanje gotovo svih tipova uređaja, koji se mogu kupiti u Evropi. Jednostavno se može priključiti na svaki tip gasnog kotla, pumpe ili klima uređaja sa odgovarajućim priključkom. Za svaki dan u nedelji posebno se mogu podesiti temperaturni programi koji su nezavisni jedni od drugih. Može se podesiti 6 termina (P1-P6) za uključenje po slobodnom izboru (u desetominutnim sekvencama), a uz svaki termin uključenja mogu se podesiti temperature (u sekvencama od po 0,5 ˚C).

Bežični programski termostat COTHERMO C7RF se može koristiti za regulisanje gotovo svih tipova uređaja.

Prednosti ovog bežičnog termostata su sledeće

-nije potrebna instalacija kablova

- kod upotrebe se može izabrati  optimalna pozicija termostata

- njegovo korišćenje ima prednosti i u slučaju potrebe za promenom pozicije termostata radi regulacije temperature u različitim prostorijama (npr. preko dana u dnevnoj sobi, a preko noći u spavaćoj sobi). Domet predajnika koji se nalazi u termostatu na otvorenom je otprilike 50m. Ova razdaljina unutar prostorija se znatno smanjuje naročito ako su zidovi od armiranog betona.

Termostat  Cothermo WPR-90GD se pričvršćuje na cevni vod od termo-provodljivog materijala i vrši detekciju temperature tečnosti koja cirkuliše u cevima i na uticaj promene iste. Preporučuje se za upotrebu prvenstveno za podno grejanje i za upravljanje cirkulacionim pumpama za grejanje.


Digitalni programski Wi-Fi RF termostati POER

POERSMART APP Vam omogućava da posmatrate ili kontrolišete vaše grejanje sa bilo kog mesta koristeći vaš mobilni telefon.

Sa POERSMART APP možete da

- daljinski kontrolišete vaš uređaj sa bilo kog mesta gde se nalazite , možete da proverite ili promenite temperaturu, raspored grejanja ili radni režim

- kontrolišete više termostata, termo glava na više lokacija u vašem objektu

- jasno znati stanje baterija i potrošnje

-proverom lokalnih vremenskih prilika da daljinski kotrolišete grejanje u vašem objektu

- na vreme budete obavešteni o temperaturi (visokoj ili niskoj), eventualnom curenju gasa (uz opciono instalirane gas detektore) tako što će vas app obavestiti alarmom

- automatski nadogradite na novu verziju programa kada bude dostupna

 

Brend: COTHERMO Model: WPR-90GD
COTHERMO WPR-90 koristi se kod podnog grejanja i za upravljanje toplovodnim cirkulacionim pumpa. Tehničke karakteristike: – opseg podešavanja temperature 20-90°C – osetljivost uključenja + 2,5°C – napon i struja isključenja 250V AC, 16AUvoznikIBG COEX doo..
1.190,00RSD
Bez poreza:991,67RSD
Brend: Viessmann Model: ZK02485
SPOLJNI SENZOR za VIESSMANN gasne kotlovePomoću Viessmann spoljnog senzora smanjite potrošnju i upravljajte radom vašeg kotla prema spoljnim uslovima..
4.190,00RSD
Bez poreza:3.491,67RSD
Brend: COTHERMO Model: C3 RF
TERMOSTAT COTHERMO C3 RF (bežični, ne programski)Tehičke karakteristike termostata:  1. Opseg merenja temperature:  0°C~40°C po 0.1°C  2. Opseg podešavanja temperature:  5°C~35°C po 0.5°C 3. Napajanje:      2 x AAA 1.5V alkalna baterija 4. Max opterećenje..
5.890,00RSD
Bez poreza:4.908,33RSD
Brend: COTHERMO Model: C3
Cothermo C3 u kratkim crtama:   izbor funkcije grejanja ili hlađenja    promena stepena osetljivosti kod uključenja    funkcija zaštite od smrzavanja    temperatura..
2.590,00RSD
Bez poreza:2.158,33RSD
Brend: COTHERMO Model: C7 RF
Programski termostat COTHERMO C7 RF (bežični, programski)Sobni termostat COTHERMO C7 RF se može koristiti za regulisanje gotovo svih tipova uređaja, koji se mogu kupiti u Evropi. Jednostavno se može priključiti na svaki tip gasnog kotla, pumpe ili klima uređaja sa odgovarajućim priključkom nezavisno..
5.990,00RSD
Bez poreza:4.991,67RSD
Brend: COTHERMO Model: C7 RFM
Cothermo C7 RFM -Digitalni višezonski bežični termostat -digitalni termostat za max 4 zone grejanja -paket sadrži dva termostata i jedan prijemnik, uređaj se može proširiti sa još dva termostata Cothermo C7 RFM TX -nije potrebna instalacija kablova -domet predajnika: 50 m na otvorenomTehnička s..
10.990,00RSD
Bez poreza:9.158,33RSD
Brend: COTHERMO Model: C7
COTHERMO C7 - programski termostattermostat se može koristiti za regulisanje gotovo svih tipova uređaja, koji se mogu kupiti u Evropi.Mogu se priključiti na svaki tip gasnog kotla, pumpe ili klima uređaja sa odgovarajućim priključkom nezavisno od visine komandnog napona na priključku (24V ili 230V)...
2.990,00RSD
Bez poreza:2.491,67RSD
Brend: POER Model: PTC10/PTR10
POER PTC/PTRbežični podesivi sobni termostat može se koristiti za kontrolu gasnih, elektro i pelet kotlova i gorionika, raznih ventila i drugih uređaja kojima se može bežično upravljati. Set sadrži bežični sobni termostat PTC i bežični prijemnik PTR, dva uređaja koja se povezuju bežičnim signalom. W..
8.390,00RSD
Bez poreza:6.991,67RSD
Brend: POER Model: PTC10/PTR10/PTG10
POER PTC/PTR/PTGbežični WIFI podesivi sobni termostat može se koristiti za kontrolu gasnih, elektro i pelet kotlova i gorionika, raznih ventila i drugih uređaja kojima se može bežično upravljati. Set sadrži bežični sobni termostat PTC i bežični prijemnik PTR, dva uređaja koja se povezuju bežičnim si..
12.290,00RSD
Bez poreza:10.241,67RSD
Brend: POER Model: PTC20
POER PTC20žični ugradni WIFI podesivi sobni termostat može se koristiti za kontrolu gasnih, elektro i pelet kotlova i gorionika, raznih ventila i drugih uređaja kojima se može upravljati. Set sadrži jedan ugradni sobni termostat PTR koji u sebi sadrži mrežni uređaj(gatewai). Wi-Fi termostat se povez..
7.590,00RSD
Bez poreza:6.325,00RSD
Brend: POER Model: PTG10
MREŽNI UREĐAJ POER PTG10 (gateway) Poer PTG10 (gateway) je mrežni uređaj koji omogućava pristup internetu za pametne kućne uređaje jednostavnim povezivanjem na postojeći mrežni ruter. Ovaj inovativni uređaj osigurava kontrolu temperature u vašem domu ili poslovnom prostoru putem pametnog telefona, o..
3.890,00RSD
Bez poreza:3.241,67RSD
Prikaz 1 - 12 od 14 (2 strana)