Menu
Korpa

Bojler

Bojler je uređaj koji se koristi za zagrevanje vode za potrebe kupanja, tuširanja, pranja sudova i veša. Postoji veliki izbor bojlera na tržištu Srbije, pa se postavlja pitanje koji bojler odabrati I koji su to kriterijumi koje treba razmotriti.


Koji bojler kupiti?


Prilikom izbora bojlera, potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora Bojleri se razlikuju po snazi i kapacitetu. Što je veća snaga uređaja, više vode će zagrejati za kraće vreme. Kapacitet uređaja može biti od 10 l do preko 200 l. Pritisak vode je takođe važan parametar i može biti minimalni i maksimalni. Ako se prekorači maksimalna vrednost pritiska, grejač može biti oštećen. Maksimalna radna temperatura obično iznosi 80 stepeni Celzijusa. Materijal od koga je izrađen kazan bojlera takođe utiče na kvalitet uređaja.

Izbor bojlera u skladu sa potrebama domaćinstva ili firme?


Ukoliko se bojler kupuje za domaćinstvo, potrebno je uzeti u obzir broj članova porodice, kao i potrebe za toplom vodom. Jer ukoliko kupujete bojler za vikendicu iako će isti broj članova da koristi potrbe možda neće biti stalne kao I u domu, Ukoliko se bojler kupuje za firmu, potrebno je razmotriti koliko ljudi će koristiti toplu vodu, kao i koliko često će biti potrebna.
Kada kupujete bojler, važno je da razmotrite svoje potrebe. Na primer, ako vam treba bojler za kupatilo, kapacitet od 100 l, 120 l ili 150 l će biti dovoljan, dok će za kuhinju biti dovoljan kapacitet od 5 l ili 10 l. Za porodicu sa više članova, veći bojler će biti najbolji, dok će za dve osobe mali bojler koji štedi prostor biti dovoljan.

Veličina prostora gde se kači bojler određuje i veličinu bojlera i da li je kačenje horizontalno ili vertikalno?


Veličina prostora gde će se bojler montirati takođe igra važnu ulogu u izboru bojlera. Ako je prostor ograničen, treba izabrati manji bojler ili slim varijantu koja se može montirati u uskom prostoru. Takođe, potrebno je uzeti u obzir i da li će se bojler kačiti horizontalno ili vertikalno, što može uticati na veličinu bojlera.

Slim bojler za kupatilo


Slim bojleri su idealni za male prostore, poput kupatila. Oni su manjih dimenzija i mogu se montirati na zid, tako da ne zauzimaju mnogo prostora. U Coex radnji I na našem sajtu postoje slim bojleri koji su jako lepog I atraktivnog izgelda, koji se mogu montirati I u ugradni ormarić jer su plitki i ne zauzimaju puno prostora. Arhiteke danas često u svojim projektima stavljaju baš te bojlere i zato smo mi uvrstili ovu vrstu bojlera u napu ponudu.

Sanitarni bojler sa dva izmenjivača


Sanitarni bojleri su najčešće korišćeni u poslovnim prostorima, kao što su hoteli, restorani i kafići. Oni se razlikuju od klasičnih bojlera po tome što dolaze sa dve spirale - za kombinovano korišćenje dva izvora toplote. Značajne uštede energije se mogu postići kroz odgovarajuće kombinacije režima grejanja u svakoj sezoni. Gornja spirala radi u protočnom režimu i veže se sa kotlom ili kaminom; donja spirala radi u režimu akumuliranja i pogodna je za povezivanje sa solarnim kolektorom ili toplotnom pumpom.

Kakvo napajanje nam je potrebno za bojler, monofazna ili trofazna struja?


Prilikom kupovine bojlera, potrebno je razmotriti kakvo napajanje je potrebno za bojler. Ukoliko se radi o manjem bojleru, monofazna struja je dovoljna, dok za veće bojlere može biti potrebna trofazna struja. Takođe, potrebno je razmotriti i snagu bojlera, kako bi se obezbedilo adekvatno napajanje.

Održavanje bojlera


Važno je pravilno podesiti bojler kako bi se osigurala optimalna upotreba i ušteda električne energije. Redovno održavanje, poput podešavanja termostata i pravilne upotrebe ventila i slavina, pomoći će u produženju životnog veka ovog uređaja.


Brend: Ariston
ARISTON ANDRIS RS 10U/3 10l nisko montažni- Zapremina: 10 litara- Jačina grejača: 1200 W- Napon: 230 V- Vreme zagrevanja (45 C): 0,30 (h,m)- Maksimalna radna temperatura: 80 C- Gubitak toplote: 0,40 kWh/24h- Maksimalni radni pritisak: 8 bara- Težina: 6,2 kg- Debljina čeličnog rezervoara: 1,8 mm- Deb..
11.290,00RSD
Bez poreza:9.408,33RSD
Brend: Ariston
ARISTON ANDRIS RS 10U/3 10l visoko montažniZidni električni grejač vodeMogućnost montaže ispod ili iznad pultaEmajlirana unutrašnjost kazanaMagnezijumska anodaVrlo precizna regulacijaTermostat visoke osetljivosti..
11.290,00RSD
Bez poreza:9.408,33RSD
Brend: Ariston
ARISTON BOJLER 50L PRO R 50V2KEkskluzivan dizajnVelika količina vodeTermometar otporniji na oštećenjaVelika magnezijumska anodaVisoko efikasna poliuretanska izolacijaSigurnosni ventil za pritisak testiran na 8 baraProizvod testiran prema najvišim standardima kvalitetaTitanijumski emajlirani unutrašn..
14.890,00RSD
Bez poreza:12.408,33RSD
Brend: Ariston
ARISTON BOJLER 80L PRO R 80V2KZapremina: 80 lNačin montaže: visokomontažniTermostat sa zaštitomSnaga: 1.8 kWNapon: 230VVreme zagrevanja 45°C: 2h 27minRadni pritisak: 8 barZaštitna anoda od magnezijumaOdabir maksimalne temperature: 75°CKlasa: IPX3Boja: belaVisina: 758 mmTežina: 21.5 kg..
17.490,00RSD
Bez poreza:14.575,00RSD
Brend: ELDOM INVEST Model: 5825
SANITARNI BOJLER sa 2 izmenjivaca 200 lit.ŠTEDLJIV, BEZBEDAN, DUG VEK TRAJANJA• ŠTEDLJIV- sa dve spirale - za kombinovano korišćenje dva izvora toplote. Značajne uštede energije se mogu postići kroz odgovarajuće kombinacije režima grejanja u svakoj sezoni. Gornja spirala radi u protočnom režimu i ve..
75.690,00RSD
Bez poreza:63.075,00RSD
Brend: Midea Model: D50-20ED6
MIDEA SLIM  bojler 50 lit D50-20ED6MIDEA BOJLERI SA DVA REZERVOARA, ŠTEDE VREME I ENERGIJUFLEKSIBILNA INSTALACIJAROTIRAJUĆU KONTROLNI PANELWiFi konekcijaVIŠE REŽIMA TUŠIRANJA NA JEDAN KLIKPROGRAM "Memo U" PAMTI VAŠE NEDELJNE POTREBEMOGUĆNOST GLASOVNOG UPRAVLJANJA POMOĆU "Google Assistant"DUŽI Ž..
30.190,00RSD
Bez poreza:25.158,33RSD
Brend: Midea Model: D80-20ED6
MIDEA SLIM  bojler 80 lit D80-20ED6MIDEA BOJLERI SA DVA REZERVOARA, ŠTEDE VREME I ENERGIJUZahvaljujući inovativnom sistemu grejanja sa dva rezervoara i sa dva grejna elementa, efikasnost grejanja je znatno poboljšana i smanjuje vreme čekanja. Takođe se može fleksibilno prebaciti na režim grejan..
35.390,00RSD
Bez poreza:29.491,67RSD
Prikaz 1 - 7 od 7 (1 strana)