Menu
Korpa

Ventili za vodovod 

VENTILI ZA VODOVOD 


Ventili za vodovod su važan deo sistema za vodosnabdevanje u svakom domaćinstvu i industriji. Postoje različite vrste ventila za vodovod, a svaka ima svoju specifičnu ulogu u regulisanju protoka vode.

Jedan od najčešće korišćenih ventila za vodovod je kuglasti ventil. On se sastoji od kugle sa rupom koja se okreće za 90 stepeni pomoću ručice, što omogućava kontrolu protoka vode. Kuglasti ventil se može koristiti za zatvaranje i otvaranje vode u celom sistem, ali i za delimično regulisanje protoka vode.

Još jedan popularan ventil za vodovod je leptirasti ventil, koji ima disk u obliku leptira koji se okreće oko osovine za kontrolu protoka vode. Leptirasti ventil se uglavnom koristi za velike prečnike cevi i velike protoke vode.

Ventil za regulisanje pritiska vode takođe je važan deo sistema za vodosnabdevanje. Ovaj ventil se koristi za regulisanje pritiska u sistemu kako bi se sprečilo oštećenje cevi i ostalih delova sistema. Ventili za regulisanje pritiska vode mogu biti automatski ili ručni, a rade tako što smanjuju pritisak vode kada je potrebno.

Fiting za vodovod se koristi za povezivanje cevi i ventila. Fiting za vodovod može biti različitog oblika i veličine, u zavisnosti od toga koje cevi i ventili se povezuju. Postoje različite vrste fitinga, uključujući T-fitinge, Y-fitinge, krstaste fitinge i mnoge druge.


Ek ventil

Ekscentrični ventil, poznatiji kao ek ventil, je vrsta ventila koji se koristi u vodovodnim sistemima za regulisanje protoka vode. Radi se o ventilu sa okruglom pločom u obliku slova "D", koja se rotira u odgovarajućoj prirubnici za otvaranje ili zatvaranje protoka vode.

Ekscentrični ventil ima nekoliko prednosti u odnosu na druge vrste ventila. Prvo, pruža bolju kontrolu protoka vode u odnosu na klasične ventile, jer je dizajniran da smanjuje turbulencije protoka vode i smanjuje pritisak drop-a. Drugo, ovaj ventil ima manje trenje, što omogućava lako i glatko okretanje ploče, čak i nakon dužeg perioda neupotrebe. Konačno, ek ventili su obično manjih dimenzija u odnosu na druge ventile, što ih čini idealnim za primenu u uskim prostorima.

Ekscentrični ventili se koriste u različitim situacijama u vodovodnim sistemima, uključujući distribuciju pitke vode, navodnjavanje poljoprivrednih useva, procesnu industriju i druge primene. Takođe postoje različite vrste ek ventila, kao što su ručni, pneumatski i hidraulički ek ventili, koji se biraju u zavisnosti od potreba sistema. 

 

U Coex radnji možete pronaći širok izbor ventila za vodovod i fitinga za povezivanje cevi i ventila. Naš tim stručnjaka Vam stoji na raspolaganju za sve savete i pomoć pri odabiru najboljeg rešenja za vaš sistem za vodosnabdevanje.

Brend: ARCO Model: 1812
Napomena: Nepovratni ventil se prodaje odvojeno!..
174,00RSD
Bez poreza:145,00RSD
Brend: EUROTERMO Model: 7951
EK VENTIL EUROTERMO 1/2" x 1/2"Eurotermo je italijanski proizvođač različitih vrsta ventila, uključujući i ugaone ventile za vodovod. Ugaoni ventili su posebna vrsta ventila koja se koristi za regulisanje protoka tečnosti u cevima pod određenim uglom, što ih čini vrlo korisnim u vodovodnim sistemima..
550,00RSD
Bez poreza:458,33RSD
Prikaz 1 - 7 od 7 (1 strana)