Menu
Korpa

Vodomer

Vodomeri su uređaji koji služe za mjerenje protoka vode. Oni su izuzetno važni za praćenje potrošnje vode u domaćinstvima i poslovnim prostorima, što omogućuje bolje planiranje potrošnje i smanjenje troškova.

Insa vodomeri

Među različitim proizvođačima vodomera, Insa se ističe po kvaliteti i pouzdanosti svojih proizvoda. Insa vodomeri su vrlo precizni i izdržljivi, a njihova instalacija je jednostavna. Ovi vodomjeri su dostupni u horizontalnoj i vertikalnoj varijanti, što omogućuje optimalno prilagođavanje instalaciji.

Insa vodomeri su prilagođeni i za daljinsko očitavanje na bazi AMR tehnologije, koja se sastoji od impulsnog davača na litarskoj kazaljci ovog vodomera. Takođe, glavno ležište propelera ovih vodomera je izrađeno od specijalnog poludragog kamena, dok su kućišta vodomera, zatvarači i priključci izrađeni od legura bakra, a mehanizmi od kvalitetnih plastičnih masa.

Horizontalni vodomer i kako se postavlja vodomer

Horizontalni vodomer je tip vodomera koji se postavlja horizontalno, paralelno sa zidom ili površinom na koju se montira. Ova vrsta vodomera se često koristi za merenje protoka vode u manjim prečniku cevi.

Postavljanje horizontalnog vodomera je relativno jednostavno i slično postavljanju drugih tipova vodomera. Najpre se mora obezbediti adekvatan prostor za postavljanje vodomera, koji bi trebalo da bude u skladu sa standardima i propisima za vodovodnu instalaciju.

Zatim se vodomer postavlja na odgovarajuću poziciju u cevovodu, obično sa obe strane postavljene armature i ventila, koji omogućavaju njegovo lako održavanje i eventualno zatvaranje vode. Vodomer se obično pričvršćuje uz pomoć posebnih stezaljki ili nosača, koji obezbeđuju sigurno i čvrsto držanje.

Nakon što je vodomer postavljen, potrebno je sprovesti probno merenje kako bi se utvrdilo da li je instalacija ispravna i da li vodomer precizno meri protok vode. Ukoliko je sve u redu, vodovodni sistem se može staviti u funkciju, a horizontalni vodomer će biti spreman za merenje protoka vode u instalaciji.

Vertikalni vodomer

Vertikalni vodomer je tip vodomera koji se ugrađuje vertikalno u vodovodnu instalaciju. Ova vrsta vodomera se najčešće koristi u slučajevima kada je horizontalna ugradnja nemoguća ili nepraktična. Vertikalni vodomeri su dostupni u različitim veličinama i kapacitetima i obično imaju brojčanik koji je okrenut vertikalno. Oni se takođe mogu koristiti za merenje protoka tečnosti drugih vrsta, osim vode. Vertikalni vodomeri se najčešće koriste u komercijalnim i industrijskim okruženjima, ali su dostupni i za korišćenje u domaćinstvima.

Brojcanik na vodomeru

Brojčanik na vodomeru omogućuje praćenje potrošnje vode. Međutim, važno je znati kako interpretirati oznake na vodomeru. Svaki vodomer ima oznaku koja označava jedinicu mjerenja protoka, pa je važno proučiti oznake na vodomjeru prije instalacije.

Šta znace brojevi na vodomeru?

Oznake na vodomeru Insa označavaju zapreminu vode koja je proticala kroz vodomer. Vodomeri Insa imaju crni brojčanik sa belim brojevima koji označavaju količinu vode koja je proticala kroz vodomer. Na brojčaniku se obično nalazi oznaka "m3" ili "l" koja označava jedinicu mere za količinu vode. Brojevi na vodomeru se čitaju slično kao kod čitanja brojeva na satu. Vodomeri obično imaju crvenu liniju koja se kreće zajedno sa brojevima i koja označava trenutnu količinu vode koja je proticala kroz vodomer. Kada se vrši očitavanje vodomera, potrebno je uzeti u obzir i poziciju crvene linije kako bi se tačno utvrdilo koliko vode je proticalo kroz vodomer.

Neispravan vodomer

Ako primijetite da vaš vodomer ne radi ispravno ili da pokazuje netočne vrijednosti, možda je vrijeme za zamjenu. U takvom slučaju, potrebno je kontaktirati stručnjake koji će vam preporučiti adekvatan model i instalirati ga za vas. U Coex radnji i na našem web sajtu možete pronaći veliki izbor vodomera, uključujući i Insa vodomere. Naši stručnjaci stoje vam na raspolaganju da vam pruže savjete i preporuke za odabir vodomera koji će najbolje odgovarati vašim potrebama. Kontaktirajte nas i pobrinite se za precizno mjerenje potrošnje vode u vašem domu ili poslovnom prostoru.

Brend: INSA Model: 10321
VODOMER HORIZONTALNI (mokri) 3/4 INSAVODOMER HORIZONTALNI (mokri) 3/4 INSAOva klasa vodomera koristi se za merenje zapremine protekle čiste vode temperature do 40 C i pritiska do 16 bara.Višemlazni propelerni vodomeri „INSA“ proizvode se u skladu sa MID direktivom 2014/32/EU. Karakteristika ovih vod..
9.090,00RSD
Bez poreza:7.575,00RSD
Brend: INSA
VODOMER VERTIK.(mokri) 1/2 INSAOva klasa vodomera koristi se za merenje zapremine protekle čiste vode temperature do 40 C i pritiska do 16 bara.Višemlazni propelerni vodomeri „INSA“ proizvode se u skladu sa MID direktivom 2014/32/EU.Karakteristika ovih vodomera je da imaju mehanizam sa brojčanikom k..
8.390,00RSD
Bez poreza:6.991,67RSD
Prikaz 1 - 4 od 4 (1 strana)