Menu
Korpa

Bakarne cevi i fiting za grejanje

Bakarne cevi i fiting


Bakarne cevi se koriste kod svih sistema grejanja. Pogodne su jer je bakar dobar provodnik toplote.  Bakarni fiting se najviše primenjuje u sistemima centralnog grejanja ali i prilikom instaliranja sistema grejanja na gas, kotla na gas. Posoje različiti oblici i dimenzije bakarnog fiinga  koji služe osim za povezivanje tj spajanje cevi, olakšavaju nastavak i pravac  cevovoda sistema grejanja.

Način spajanja bakarnih cevi i bakarnog fitinga je sistemom lemljnja mekim ili tvrdim lemom. Prednost ovih bakarnih cevi I fitinga su što ne menjaju oblik kao ni mekoću (tvrdoću) samih cevi pri visokim temperaturama. Velika upotreba ovih elemenata u sistemu grejanja predstavlaju osnovu da su ovo kvlaitetni elementi u koje treba uložiti jer traju dugo.

Bakarne cevi u šipci


Bakarne cevi imaju široku primenu u: sistemima gasa i grejanja, instalacionim sistemima vodosnabdevanja, protivpožarnim sistemima, rashladnim postrojenjima i uredjajima, raznim granama industrije. Bakarne cevi imaju mnoge prednosti u odnosu na plastične cevi i cevi od aluplasta: bakar je prirodan materijal koji se preporučuje za transport pijaće vode, podnosi veoma velike pritiske i temperature, nije podložan uticaju ultraljubičastog zračenja, prodiranju hidrokarbonata i kiseonika, bakar je ekološki materijal koji se lako može reciklirati ( bezbroj puta bez promene svojih svojstva).Prikaz 1 - 12 od 38 (4 strana)