Menu
Korpa

Termometri-manometri 

TERMOMETRI-MANOMETRI

Tačno merenje temperature i pritiska za optimalno grejanje

Merenje toplote u grejnim telima je od izuzetne važnosti, posebno kada se koristi grejanje na čvrsto gorivo. Svaki kotao na drva ili kotao na pelet mora biti opremljen pouzdanim termometrom koji će omogućiti kontrolu temperature u celokupnom sistemu grejanja.

U našoj ponudi možete pronaći visokokvalitetne termometre koji pružaju precizna i pouzdana merenja. Bezbednost je naš prioritet, stoga ćete biti uvereni u tačnost i pouzdanost naših termometara.

Naša ponuda obuhvata kapilarne i standardne termo-manometre koji su dizajnirani da pruže vrhunske performanse bez obzira na uslove rada. Kapilarni termometri su idealni za merenje temperature u različitim delovima sistema grejanja, pružajući jasne i lako čitljive informacije. Standardni termo-manometri, s druge strane, kombinuju merenje temperature i pritiska u jednom uređaju, pružajući sveobuhvatne informacije o radu sistema grejanja.

Uveravamo vas da je od izuzetne važnosti opremiti svaki kotao na čvrsto gorivo sa kvalitetnim termometrom, a mi vam pružamo upravo to. Naši termometri su pažljivo odabrani kako bismo osigurali visoku preciznost i pouzdanost merenja, čime se postiže optimalno grejanje i energetska efikasnost.

Pored termometara, u našoj ponudi možete pronaći i manometre koji su takođe važni za praćenje pritiska u sistemu grejanja.

Manometri su važni instrumenti koji omogućavaju praćenje pritiska u cevovodima i uređajima za grejanje, kao što su kotlovi, radijatori i sistemi za podno grejanje.

Manometri se koriste za kontrolu pritiska u sistemu grejanja kako bi se osigurala bezbednost i efikasnost rada. Praćenje pritiska je ključno jer previsok ili prenizak pritisak može dovesti do problema u sistemu, kao što su curenje, preopterećenje, smanjena efikasnost ili čak oštećenje komponenti sistema.

Postoje različiti tipovi manometara koji se koriste u sistemima grejanja, uključujući mehaničke manometre i digitalne manometre. Mehanički manometri koriste ravnotežu između pritiska u sistemu i unutrašnjeg mehanizma kako bi prikazali vrednost pritiska na pokazivaču ili skali. Digitalni manometri, sa druge strane, koriste senzore i elektronske komponente za merenje pritiska i prikazivanje digitalnih vrednosti na ekranu.

Pravilno postavljeni manometri omogućavaju brzo očitavanje pritiska i lakše otkrivanje bilo kakvih problema ili nepravilnosti u sistemu grejanja. Oni su važan alat za servisiranje, održavanje i optimizaciju sistema grejanja.

Posetite našu prodavnicu i uverite se u kvalitet naših termometara i manometara za merenje temperature i pritiska. Naš stručni tim je tu da vam pruži podršku i pomogne vam da odaberete prave uređaje za vaše grejne potrebe.

Prikaz 1 - 4 od 4 (1 strana)