Menu
Korpa

Vodokotlići i oprema

Vodokotlići i oprema


Vodokotlici su vazna stavka u svakom kupatilu. Treba birati kvalitetne, one koje ne zauzimaju puno mesta i funkcionalne. Baš takve mi imamo u našem asortimanu! 

Vodokotlić je dio sanitarnog uređaja koji služi za skladištenje vode koja se koristi za ispiranje WC-a. Oprema za vodokotliće uključuje različite dijelove koji omogućuju njegovu funkcionalnost i održavanje.

Postoji nekoliko vrsta vodokotlića koje se razlikuju po načinu ugradnje, kapacitetu spremnika, funkcijama i drugim oznakama.


Neke od najčešćih vrsta vodokotlića su:

Visoko montažni vodokotlići - visoki vodokotlići imaju spremnik koji se nalazi na zidu iznad WC šolje. Ova vrsta vodokotlića je efikasna i estetski privlačna, ali može zahtevati dodatne pripreme u instalaciji zbog njegove visine.

Ugradni vodokotlići - ugradni vodokotlići su skriveni iza zida i osim što štede prostor, izgledaju moderno i minimalistički. Postavljaju se u prethodno izrađen okvir u zidu, tako da ne zauzimaju prostor u kupatilu. Ova vrsta vodokotlića zahteva nešto složeniju instalaciju, ali osigurava elegantan izgled.

Nisko montažni vodokotlići - nisko montažni vodokotlići su ugrađeni na podu, tako da se spremnik nalazi neposredno iza WC šolje. Ova vrsta vodokotlića je jednostavna za instalaciju i održavanje, ali ne izgleda tako estetski privlačno kao visoki ili ugradni vodokotlići.

Vodokotlići sa duplim ispiranjem- ovi vodokotlići imaju dva spremnika koji se mogu koristiti za ispiranje s različitim količinama vode. Ova vrsta vodokotlića koristi manje vode i može uštedeti novac na računima za vodu, ali obično je skuplja od drugih vrsta.

Automatski vodokotlići - automatski vodokotlići imaju senzor koji automatski aktivira ispiranje kada se korisnik odmakne od wc solje. Ova vrsta vodokotlića je higijenski prihvatljiva, ali obično je skuplja od drugih vrsta vodokotlića.

Odabir vrste vodokotlića ovisi o različitim zahtevima poput veličine prostora, funkcionalnosti, estetike, cene, količine vode koja se troši i sl. Stoga je važno dobro razmisliti o svojim potrebama prije nego što odaberete vrstu vodokotlića za vaš dom ili poslovni prostor.

Neki od glavnih delova vodokotlića su:


Spremnik - spremnik je glavni dio vodokotlića koji služi za skladištenje vode. Napravljen je od različitih materijala, uključujući keramiku, plastiku ili metal. Spremnici se mogu razlikovati po veličini, obliku i kapacitetu.

Ventil - ventil je dio vodokotlića koji regulira količinu vode koja se ispušta iz spremnika u WC šolju. Ventil se aktivira kada se pritisne dugme za ispiranje, a zatim se zatvori kada se dostigne željena količina vode.

Plutajući ventil
- plutajući ventil je vrsta ventila koja se najčešće koristi u vodokotlićima. Radi tako što plutajući dio ventila pluta na vodi u spremniku i diže se kako se voda puni. Kad se postigne određeni nivo vode, plutajući deo se spušta i zatvara ventil.

Dugme za ispiranje - dugme za ispiranje je dio vodokotlića koji se pritisne kako bi se aktivirao ventil i isprala WC šolja.

Osim ovih glavnih delova, postoje i drugi delovi i oprema za vodokotliće poput creva, pričci, tipki za podešavanje količine vode, tekuće klime i drugih dodataka koji poboljšavaju funkcionalnost i održavanje vodokotlića. Važno je redovito održavanje vodokotlića kako bi se spriečili kvarovi i osigurala dugotrajna funkcionalnost.

U našoj ponudi ćete naći Geberit vodokotlice, koji ne samo što su izuzetno kvalitetni, već štede prostor i uklapaju se u gotovo svako kupatilo. Različitih dimenzija i zapremina, svakako ćete naći ono što Vama odgovara.  

Što se tiče estetike, budite bez brige, uklapaju se u gotovo svako kupatilo. Montaža je laka, ne zahteva previše truda. Ukoliko ste u nedoumici, kontaktirajte nas! 

Brend: Geberit Model: 458103.00
Karakteristike:    Duofix ugradni vodokotlić sa dvokoličinskim ispiranjem, u kompletu sa setom za montažu, bez tipke i WC šolje.    Proizvođač: "Geberit", Švajcarska.    Rezervoar od 6 lit, podešavanje količine ispiranja, bešumni rad.    "S..
20.920,00RSD
Bez poreza:17.433,33RSD
Brend: Geberit Model: 111154.11
Geberit Duofix Basic + Delta 20 tipkaKomplet Geberit ugradni set sastoji se od:- Duofix Basic montažni element 112cm (115.153.11.1)- Delta 20 bela tipka (115.100.11.1)- Duofix Basic set za predzidnu montažu (111.839.00.1)Namena:Za suvu gradnjuZa ugradnju u predzidne konstrukcije delimične ili visine..
24.890,00RSD
Bez poreza:20.741,67RSD
Brend: Geberit Model: 136430.11
Model Geberit AP116 napravljen je od visokokvalitetne plastike otporne na oštećenja i UV zračenja.Veoma je praktičan, vrši dvokoličinsko ispiranje.Ovaj stilizovani vodokotlić privlači pažnju svojim mekim i izražajnim linijama,istovremeno zadovoljavajući zahtev pouzdanosti i kvaliteta.Tehnologija dvo..
6.460,00RSD
Bez poreza:5.383,33RSD
Brend: Geberit Model: 136.232.11.1
Tehnički podaci:Protočni pritisak 0.5-10 barMaksimalna temperatura vode 25 °CFabrički podešena količina ispiranja 9 lOpseg podešavanja količine vode za ispiranje 6 / 9 l..
4.800,00RSD
Bez poreza:4.000,00RSD
Brend: Geberit Model: 136.232.11.1
Geberit Montana karakteristike:        Dvokoličinska tehnika ispiranja sa podesivom količinom vode 3/4,5 l i 6/9 l    Kod vodokotlića Geberit Montana moguć je priključak vode sa 5 strana.    Izolacija protiv kondezacije, bešumnost i velika ..
6.780,00RSD
Bez poreza:5.650,00RSD
Brend: Geberit Model: 136.610.11.1
Geberit RIO AP110 predviđen je za predzidnu montažu, za privatne i polujavne prostorije.Karakterišu ga sledeće osobine  Niskošumni  Start-stop funkcija ispiranja  Niska montaža  Priključak za vodu levo, desno i pozadi u sredini  Sa izolacijom protiv kondenzacije   ..
4.953,00RSD
Bez poreza:4.127,50RSD
Prikaz 1 - 6 od 6 (1 strana)