Menu
Korpa

Kotlovi na pelet

Kotlovi na pelet kao deo sistema grejanja

Kotlovi na pelet su predviđeni za loženje biomase, pre svega drvenih peleta, iako su neki modeli prilagođeni za sagorevanje koštica trešnje i višnje. Pelet spada u obnovljiv izvore energije I predstavlja ekološki veoma prihvatljivo gorivo čijim se sagorevanjem u atmosferu otpušta približno ista količina CO2 koju je drvo koristilo tokom svih faza rasta. Automatski rad kotlova pruža korisniku zavidan komform, a ova postrojenja čini prikladnim za široku primenu.

Lep dizajn, mala potrošnja, automatski režim rada, veliki spremnik, maksimalno iskorišćenje biomase i neprevaziđen komfor zagrevanja su samo neke od istaknutih prednosti kotlova na pelet.

Ako posmatramo funkcionalnost, kotlovi na pelet ni u čemu ne zaostaju za električnim kotlom ili kotlom na gas, dok su po potrošnji goriva do 40% isplativiji u odnosu na kotlove za lož ulje. Čišćenje je takođe jedna od zavidnih prednosti kotlova na pelet - zavisno od snage kotla i kvaliteta peleta nakon jednog potrošenog spremnika biće vam potrebno svega pet minuta vremena da očistite kotao!

Dostupni su i modeli sa ugrađenim plamenikom za izgaranje drvenih peleta, sa funkcijama automatske potpale i samočišćenja, što omogućuje pouzdan rad i sa biomasom nižeg kvaliteta. Funkcija automatskog čišćenja dimovodnih cevi osigurava ujednačenu izmenu toplote kao i visok i ujednačen stepen iskorišćenja kotla.

Kotlovima na pelet se jednostavno rukuje, a ugrađena digitalna regulacija sa ekranom osetljivim na dodir koji vas obaveštava o svim promenama u radu kotla, osigurava pouzdan i neprekidan rad sistema grejanja.

Povremeno iznošenje pepela iz kotla i minimalno godišnje održavanje osiguravaju visok komfor loženja drvenim peletima. Mogućnost nadogradnje opreme za automatski transport peleta iz većeg spremnika, kao i mogućnost instalacije opreme za telefonsko ili GSM uključivanje i isključivanje kotla, obezbeđuju vrhunsku udobnost i fleksibilnost. Vaš dom će biti topao kad god vi to poželite!


Brend: Alfa plam Model: 2411
ALFA kotao na pelet COMMO COMPACT 23kw Kotlovi na pelet  Alfa Plam Commo Compact 23 kW se odlikuju po sledećim karakteristikama:– Specijalno čelično ložište od vatrootpornog čelika koje omogućuje dugi vek trajanja– Kotao izrađen od kotlovskog lima– Ventil sigurnosti– Cirkulaciona pumpa, snage 9..
258.190,00RSD
Bez poreza:215.158,33RSD
Prikaz 1 - 1 od 1 (1 strana)