Menu
Korpa

Kotlovi na pelet

Kotlovi na pelet

Kotlovi na pelet su predviđeni za loženje biomase, pre svega drvenih peleta, iako su neki modeli prilagođeni za sagorevanje koštica trešnje i višnje. Pelet spada u obnovljiv izvore energije I predstavlja ekološki veoma prihvatljivo gorivo čijim se sagorevanjem u atmosferu otpušta približno ista količina CO2 koju je drvo koristilo tokom svih faza rasta. Automatski rad kotlova pruža korisniku zavidan komform, a ova postrojenja čini prikladnim za široku primenu.

Lep dizajn, mala potrošnja, automatski režim rada, veliki spremnik, maksimalno iskorišćenje biomase i neprevaziđen komfor zagrevanja su samo neke od istaknutih prednosti kotlova na pelet.

Ako posmatramo funkcionalnost, kotlovi na pelet ni u čemu ne zaostaju za električnim ili gasnim sistemima grejanja, dok su po potrošnji goriva do 40% isplativiji u odnosu na kotlove za lož ulje. Čišćenje je takođe jedna od zavidnih prednosti kotlova na pelet - zavisno od snage kotla i kvaliteta peleta nakon jednog potrošenog spremnika biće vam potrebno svega pet minuta vremena da očistite kotao!

Dostupni su i modeli sa ugrađenim plamenikom za izgaranje drvenih peleta, sa funkcijama automatske potpale i samočišćenja, što omogućuje pouzdan rad i sa biomasom nižeg kvaliteta. Funkcija automatskog čišćenja dimovodnih cevi osigurava ujednačenu izmenu toplote kao i visok i ujednačen stepen iskorišćenja kotla.

Kotlovima na pelet se jednostavno rukuje, a ugrađena digitalna regulacija sa ekranom osetljivim na dodir koji vas obaveštava o svim promenama u radu kotla, osigurava pouzdan i neprekidan rad sistema grejanja.

Povremeno iznošenje pepela iz kotla i minimalno godišnje održavanje osiguravaju visok komfor loženja drvenim peletima. Mogućnost nadogradnje opreme za automatski transport peleta iz većeg spremnika, kao i mogućnost instalacije opreme za telefonsko ili GSM uključivanje i isključivanje kotla, obezbeđuju vrhunsku udobnost i fleksibilnost. Vaš dom će biti topao kad god vi to poželite!


Brend: Alfa plam Model: 2411
ALFA kotao na pelet COMMO COMPACT 23kw Kotlovi na pelet  Alfa Plam Commo Compact 23 kW se odlikuju po sledećim karakteristikama:– Specijalno čelično ložište od vatrootpornog čelika koje omogućuje dugi vek trajanja– Kotao izrađen od kotlovskog lima– Ventil sigurnosti– Cirkulaciona pumpa, snage 9..
258.190,00RSD
Bez poreza:215.158,33RSD
Prikaz 1 - 1 od 1 (1 strana)