Menu
Korpa

Aluminijumski radijatori

Aluminijumski radijatori po rebru

Aluminijumski radijatori predstavljaju jedan od delova sistema grejanja I mogu se koristiti kod svih sistema grejanja. Ovi redijatori su izdržljivi na visoke pritiske I otporni na koroziju.  U Coex ponudi možete pronaći različite dimenzije aluminijumskih radijatora koje odgovaraju različitim grejnim površinama. Ono što karakteriše ove radijatere je da dodavanjem članaka možete dobiti na potrebnoj količini toplote za određeni prostor. Aluminijumski radijatori mogu da se kombinuju u svim sistemima grejanja i svim vrstama kotlova bilo da imate kotao na pelet ili na gas ili na čvrsto gorivo (ugalj, drva).

Aluminijum je odličan provodnik toplote I pruža emisije toplote po stopi koja je oko pet puta veća od čeličnih radijatora. Sama ta ideja čini aluminijum savršenim elementom konstrukcije radijatora. To znači da radijatori ne moraju biti uključeni toliko dugo da bi postigli svoju optimalnu temperaturu.

Koje su prednosti aluminijumskih radijatora?

Aluminijumski radijatori koštaju malo više od čeličnih radijatora, ali aluminijum je vrhunski provodnik toplote koji ima nivo emitivnosti skoro pet puta veći od alternativnog čelika.

Sama ta činjenica znači da je aluminijum savršeno prikladan za konstrukciju radijatora, jer radijatori ne moraju da budu uključeni toliko dugo da bi dostigli svoju maksimalnu temperaturu. U COEX ponudi možete naći radijatore različitih oblika, veličina i boja (crni, sivi, beli, inox)

Aluminijumski radijator zahteva manje vode za funkcionisanje, što sve doprinosi nižim troškovima grejanja, efikasnijem sistemu grejanja i višem stepenu uštede. Ova vrsta radijatora je ekološki prihatljiva I veliki broj aluminijumskih radijatora je napravljena od reciliranih materijala. Mnogi brendovi vode računa o ekološkoj svesti I obnovljivim izvorima I samim tim se trude da reciliraju I koriste reciklirane sirovine.

Aluminijumski radijatori su lakši od čelika ili livenog gvožđa, što znači da su pogodni za ugradnju na sve vrste zidova, bilo da su zidovi od čvrstog materijala ili lakših materijala kao što je slučaj kod pregradnih zidovi, tako da mogu da zagreju skoro svaki prostor. Ovo takođe može uticati na cenu instalacije, jer se brže postavljaju na zid i zahtevaju manje snage za podizanje.

Da sumiramo iz iskustva korisnika prednosti i mane aluminijumskih radijatora:

Prednosti aluminijumskog radijatora

1    Provodljivost - Aluminijumski radijatori veoma brzo reaguju na promenu temperature. Dakle, ako pojačate grejanje, aluminijumski radijator će reagovati skoro trenutno, dajući vam veću kontrolu nad nivoom udobnosti u vašem domu.
2     Efikasnost - Sa malim sadržajem vode u poređenju sa čeličnim radijatorima, aluminijum će pomoći da se smanje troškovi zagrevanja vašeg doma.
 3    Visok kvalitet - Aluminijum je nekorozivni materijal, tako da se možete radovati dugim godinama visokokvalitetnog grejanja.
 4    Raznovrsni - Aluminijumski radijatori su dostupni i u dugim, visokim, kratkim i tankim modelima i odličnim za dodavanje stilske note grejanju vašeg doma.
5     Ekološki prihvatljivi - Aluminijumski radijatori su napravljeni od široko recikliranog materijala i kada odsluže svoju svrhu, lako se mogu transformisati u nešto jednako korisno.

Mane aluminijumskog radijatora

1     Brzo se hlade - Za razliku od čelika i livenog gvožđa, aluminijumski radijatori neće dugo zadržati toplotu. Iako ovo može biti korisno kada imate iznenadnu promenu vremena i trebate da se vaša soba brzo ohladi.
2     Samo jedan nije dovoljan - dodavanje samo jednog aluminijumskog radijatora u vaš sistem grejanja može povećati šansu za pojavu korozije, jer uvođenje drugog metala u kolo često može promeniti hemijski sastav vode. Stoga, ako ne menjate svaki radijator u petlji, važno je da kupite ispravan inhibitor za radijatore.
3     Cena – uprkos sve većoj popularnosti materijala, aluminijumski radijator će u početku koštati više, ali sigurno ćete to vratiti tokom veka trajanja sistema, tako da nisu sve loše vesti.

Aluminijumski radijatori cena po rebru

Iako je ovo u početku veća investicija jer od broja rebara zavisi i celokupna cena samog aluminijumskog radijatora. Cena po rebru zavisi i od visine i širie samih rebara. Cena po rebru kod aluminijumskog radijatora se kreće od 1500din do 9000din

Brend: Global Model: OSCAR H1800
GLOBAL ALUMINIJUMSKI RADIJATOR OSCAR H1800  379WGlobal OSCAR radijatori imaju izuzetno dug vek trajanja zahvaljujuci materijalu od koga se proizvode i jedinstvenom nacinu farbanja: dva puta potapanje u kadama “anofrorezis” boje a zatim tretirano epoksidnim premazima. Maximalna radna temperatur..
6.490,00RSD
Bez poreza:5.408,33RSD
Brend: Global Model: OSCAR H1200
GLOBAL radijator OSCAR H1200  279WGlobal OSCAR radijatori imaju izuzetno dug vek trajanja zahvaljujuci materijalu od koga se proizvode i jedinstvenom nacinu farbanja: dva puta potapanje u kadama “anofrorezis” boje a zatim tretirano epoksidnim premazima. Maximalna radna temperatura 100 oC pri r..
4.890,00RSD
Bez poreza:4.075,00RSD
Brend: Global Model: OSCAR H1600
GLOBAL radijator OSCAR H1600  snage 347WGlobal OSCAR radijatori imaju izuzetno dug vek trajanja zahvaljujuci materijalu od koga se proizvode i jedinstvenom nacinu farbanja: dva puta potapanje u kadama “anofrorezis” boje a zatim tretirano epoksidnim premazima. Maximalna radna temperatura 100 oC..
5.990,00RSD
Bez poreza:4.991,67RSD
Brend: Global Model: OSCAR H2000
GLOBAL radijator OSCAR H2000  411WGlobal OSCAR radijatori imaju izuzetno dug vek trajanja zahvaljujuci materijalu od koga se proizvode i jedinstvenom nacinu farbanja: dva puta potapanje u kadama “anofrorezis” boje a zatim tretirano epoksidnim premazima. Maximalna radna temperatura 100 oC pri ra..
7.390,00RSD
Bez poreza:6.158,33RSD
Brend: Global Model: VOX H350
GLOBAL radijator VOX H350(120W)Maksimalna radna temperatura: 100°CRadni pritisak: 6 barPriključak: 1"Boja: RAL9010 ! IZRAŽENA CENA JE PO REBRU RADIJATORA !..
1.540,00RSD
Bez poreza:1.283,33RSD
Brend: Global Model: VOX H500
GLOBAL radijator VOX H500 (161W)Maksimalna radna temperatura: 100°CRadni pritisak: 6 barPriključak: 1"Boja: RAL9010 ! IZRAŽENA CENA JE PO REBRU RADIJATORA !..
1.570,00RSD
Bez poreza:1.308,33RSD
Brend: Global Model: VOX H600
 GLOBAL radijator VOX H600 (185W)Potrebne informacije za pravilnu montažu Global radijatora VOX radijatori se mogu upotrebljavati u svim instalacijama grejanja toplom vodom do 100 C sa radnim pritiskom do 600 Kpa ili 6 bara. Moze se instalirati u sistemu koristeci čelicne, bakarne ili..
1.600,00RSD
Bez poreza:1.333,33RSD
Brend: Global Model: VOX H800
GLOBAL radijator VOX H800 (231W)Maksimalna radna temperatura: 100°CRadni pritisak: 6 barPriključak: 1"Boja: RAL9010IZRAŽENA CENA JE PO REBRU RADIJATORA!..
2.020,00RSD
Bez poreza:1.683,33RSD
Brend: Global Model: OSCAR H1400
GLOBAL radijator OSCAR H1400  314WGlobal OSCAR radijatori imaju izuzetno dug vek trajanja zahvaljujuci materijalu od koga se proizvode i jedinstvenom nacinu farbanja: dva puta potapanje u kadama “anofrorezis” boje a zatim tretirano epoksidnim premazima. Maximalna radna temperatura 100 oC pri r..
5.490,00RSD
Bez poreza:4.575,00RSD
Prikaz 1 - 9 od 9 (1 strana)