Menu
Korpa

Cevi za podno grejanje ( Alupex )

Cevi za podno grejanje


Cevi za podno grejanje su srce sistema podnog grejanja. U cevi za podno grejanje spadaju PEX i AL-PEX cevi koje donose čitav niz stvarnih prednosti. U Coex-u smo veoma oprezni u pogledu radijatorske armature koje isporučujemo.

PEX & AL-PEX umesto PERT & AL-PERT cevi?


-Oni olakšavaju život instalaterima jer su lagani i fleksibilniji od PERT & AL-PERT.
-PEX & AL-PEX cevi mogu da izdrže do 95ºC, dok PERT mogu da izdrže samo 60ºC. Podni sistemi za vodu dostižu 65ºC ako se njihovi ventili za mešanje okrenu nagore, tako da vam odabir PEX ili AL-PEX daje bezbrižnost da će vaš sistem podnog grejanja nastaviti da radi, čak i pri svom kapacitetu.
 Za razliku od PERT & Al-PERT, PEX cevi & AL-PEX cevi za podno grejanje ne treba razvrtanje ako koristite rezač cevi, čime se štedi dragoceno vreme.

Razlika između PEX-a i AL-PEX-a cevi za podno grejanje:


Ključna razlika između PEX i AL-PEX cevi je u tome što je AL-PEX odobren od strane britanskog sertifikacionog tela WRAS, što znači da ih možete koristiti istu cev u celom svom domu za različite potrebe.


Prednosti PEKS cevi za podno grejanje:

- Fleksibilniji su i lakši za rad od PERT-a cevi i mogu se savijati do radijusa od 75 mm, tako da se uklapaju u bilo koji od naših sistema.
- Lako se uklapaju u daske, ploče za podno grejanje i nosače.
- Mogu se koristiti u bilo kojoj prostoriji.
- Dolaze u sledećim veličinama: 16mmX 2 mm.
- Dostupne su u dužinama između 100m i 500m, idealne za veće projekte.
- Jaki i otporni, rade između -44ºC i 95ºC pri pritisku od 10 bara.

Ove cevi podnose visoke i niske temperature između -44ºC i 95ºC pri pritisku od 10 bara. Napravljeni su od petoslojnog umreženog polietilena, koji ima prepreku za kiseonik tj može da spreči ulazak kiseonika u sistem, maksimizirajući životni vek cevi.

Prednosti AL-PEX cevi za podno grejanje:

-Veoma su fleksibilne i sa njima je lako raditi.
-Dolaze u raznovrsnoj veličini 16 mm X 2 mm.
-Napravljeni su od petoslojnog umreženog polietilena, sa jakim aluminijumskim jezgrom koje drži oblik kada se savije, što ga čini idealnim za montažu u sistemu podnog grejanja posebno ako montažu radi jedna osoba.
-Oni su jaki i otporni, rade između -44ºC i 95ºC pri pritisku od 10 bara.
 Kao što je gore pomenuto, AL-PEX cev je odobrena od strane WRAS-a (nezavisno britansko sertifikaciono telo za vodovodne proizvode i materijale)i može se koristiti za vodu za piće.

PE-RT cevi:


PE-RT -koristi se u Evropi oko 35 godina, sličan je PEX cevima, koji se koristi u mnogim istim aplikacijama i sa uglavnom istim spojevima. PE-RT je lakša cev za rad, kompatibilna je sa svim fitinzima koji se koriste sa PEX-om i po konkurentnoj ceni.
Međutim, koristi se drugačiji proizvodni proces dobijanja ove cevi. PE-RT je napravljen od specijalne smole polietilena visoke gustine (PE), ali zapravo nije umrežen (kao PEX).
PE-RT cevi imaju slične ocene pritiska i temperature kao PEX, međutim, PE-RT neće izdržati ekstremno visoke temperature koje će neki oblici PEX-a izdržati. Razlog je jer je PEKS umrežen, pa može ići iznad i dalje u smislu otpornosti na visoke temperature.

Brend: Icma Model: art.1902
DUPLA SPOJNICA ZA ALUPEX CEVI 16x16Alupex spojnica kompresiona dupla ima primenu u podnom grejanju. Koristi se za spajanju alupex cevi 16mm..
300,00RSD
Bez poreza:250,00RSD
Brend: Icma Model: art.1902
DUPLA SPOJNICA ZA ALUPEX CEVI 18x18Alupex spojnica kompresiona dupla ima primenu u podnom grejanju. Koristi se za spajanju alupex cevi..
400,00RSD
Bez poreza:333,33RSD
Brend: Icma Model: art.1902
DUPLA SPOJNICA ZA ALUPEX CEVI 20x20Alupex spojnica kompresiona dupla ima primenu u podnom grejanju. Koristi se za spajanju alupex cevi..
520,00RSD
Bez poreza:433,33RSD
Brend: Icma Model: art.1902
DUPLA SPOJNICA ZA ALUPEX CEVI 26x26Alupex spojnica kompresiona dupla ima primenu u podnom grejanju. Koristi se za spajanju alupex cevi..
720,00RSD
Bez poreza:600,00RSD
Prikaz 1 - 12 od 49 (5 strana)