Menu
Korpa

Pretvaraci napona 

Pretvarač napona je uređaj koji obezbeđuje neprekidno napajanje potrošača  u slučaju nestanka el.energije. Kao izvor napajanja se koristi akumulatorska baterija napona 12V, koji se pomoću pretvarača transformiše u napon 220V 50Hz.

Kako rade pretvarači napona?

Pretvarač napona se klemama + i – (kao kod automobila) vezuje na akumulator.
Potrošač npr pumpa za centralno grejanje se preko klasične utičnice uključuje u pretvarač napona.

Pretvarač napona za grejanje

U slučaju nestanka struje, kako bi omogućili nesmetani rad grejanja tačnije pumpe za grejanje i neomatanu cirkulaciju vode u sistemu grejanja i kroz kotao, a samim tim sprečili pregrevanje kotla, pretvarač će pretvarati struju od 12V iz akumulatora u 220V i snadbevaće pumpu.
Pretvarač napona će omogućiti da vaš kotao radi nesmetano, na taj način osiguraćete da u toku zime imate mogućnost neprekidnog grejanja i kada nema električne energije (struje).

Po dolasku struje, pretvarač napona pušta mrežni napon i dopunjava akumulator. Pretvarači uglavnom imaju zaštitu od apsolutnog pražnjenja akumulatora  kao i prepunjavanje akumulatora, jer takođe imaju elektronsku zaštitu. Na ovaj način čuvaju i produžavaju radni vek istog. Mnogi ove pretvarače nazivaju i pretvarači napona za kotao jer obezbeđuju da kotao nesmetano radi kao i celokupan vaš grejni sistem u slučaju nestanka struje.

Pretvarači nam omogućavaju da premostimo određeni vremenski period kada nema struje, a rad električnih uređaja je potreban. Koliko će potrošač raditi preko pretvarača tj akumulatora zavisi od snage akumalatora. Što je snaga akumulatora veća, uređaji će moći duže da rade.

Kada je u pitanju struja, ili bilo šta vezano za napon, onda su pretvarači napona obavezani, gotovo u svim poljima. Prekidači napona ili Inventori, su uređaju koji pouzdano pretvaraju jednosmernu u naizmeničnu struju.
Kao što smo već naglasili, kvalitet ovih uređaja je veoma bitan, a kod nas možete biti uvereni u najbolji mogući kvalitet. Inventori služe za povezivanje sistema koji funkcionišu na osnovu rada jednosmerne električne energije. Oni zapravo povezuju sisteme jednosmerne i naizmenične električne energije i time omogućavaju protok struje kroz sistem.


Oni se uglavnom koriste kod etažnog grejanja, ali mogu biti od koristi i za druge uređaje. Dakle, ukoliko planirate da se grejete na struju, onda će neki od naših kotlova za strujno grejanje biti od koristi. Ali, uz to, savetujemo i jedan pretvarač kako bi sve funkcionisalo kako treba.


Pored pretvarača napona u COEX ponudi možete pronaći sve od opreme za grejanje, kotlove, dimovode, pumpe za grejanje, termostate i grejače.Model: MC200
PRETVARAC NAPONA SA 12 NA 220 MC 200 200WPretvarač napona je uređaj koji obezbeđuje neprekidno napajanje potrošača ( pumpe centralnog grejanja, tv, rasvete, fiskalne kase, tel.centrale, muzičkih uređaja, laptopova i sl.) u slučaju nestanka el.energije. Kao izvor napajanja se koristi akumulatorska ba..
11.090,00RSD
Bez poreza:9.241,67RSD
Model: MC200B
PRETVARAC NAPONA SA 12 NA 220 MC 200B (sa baterijom)Pretvarač napona je uređaj koji obezbeđuje napajanje cirkulacione pumpe centralnog grejanja snage do 100W u slučaju nestanka električne energije. Može se koristiti i za napajaje manjih TV, rasvete, tel.centrala, fiskalnih kasa, laptopova i sl. Kao ..
15.990,00RSD
Bez poreza:13.325,00RSD
Prikaz 1 - 2 od 2 (1 strana)