Menu
Korpa

Izolacija za cevi  - strana 2

Izolacija cevi za grejanje


Izolacija cevi za grejanje/ hlađenje je postupak u kome se cevi oblažu izolacionim materijalom kako bi se smanjila gubitka toplote/hladnoće i povećala efikasnost sistema grejanja/hlađenja.


Pre nego što počnete cevnu izolaciju tj da izolujete cevi grejanja, trebalo bi da proverite kako je to zakonski regulisano u vašem lokalnom propisu i da li postoje određeni zahtevi koji se moraju poštovati prilikom izolacije, takođe je bitno da se konsultujete sa instalaterima grejanja kakva izolacija je potrebna za vaš kotao i sistem grejanja.


Izolaciju cevi grejanja možete izvesti na različite načine, u zavisnosti od materijala koji koristite za izolaciju. Jedan od najčešće korišćenih materijala za izolaciju cevi grejanja je mineralna vuna, koja je otporna na visoke temperature i sprečava prenos toplote sa cevi na okolni vazduh. Drugi materijali koji se koriste za izolaciju cevi grejanja su poliuretanska pena, stiropor i polietilen.


U našoj ponudi imamo Plamaflex SSL izolaciju za cevi i to:


Osnovna cevna izolacija iz ekstrudiranog polietilena različitih dimenzija, sa zidovima debljine 9, 13 i 20 mm
Plamaflex SSL –  Cevi sa dodatnom polietilenskom zaštitom foliju u slučajevima posebnih zahteva
Plamaflex SSL Clima – Zbog dodatne polietilenske zaštitne folije cevi su namenjene za posebne zahteve kod instalacija klima uredjaja
Plamafkex SSL Plus – Izolacija od ekspandiranog Polietilena sa dodatnom spoljasnjom zaštitom od LD folije i unutrašnjom zaštitom od HD folije


Takođe pogledajte našu ponudu cevi, pribora za montazu cevi, alata i ostale opreme za montazu grejanja i hlađenja.


Prikaz 13 - 18 od 18 (2 strana)