Menu
Korpa

REDUCIR PRITISKA 1/2 CALEFFI HROM

REDUCIR PRITISKA 1/2 CALEFFI HROM
REDUCIR PRITISKA 1/2 CALEFFI HROM

REDUCIR PRITISKA 1/2 CALEFFI HROM


Distribucija vode vrši se na pritisku koji često varira iz tog razloga ulazni pritisak se mora smanjiti i stabilizovati pre nego sto se počne koristiti u kućnoj mreži. Ovu funkciju vrše reduciri pritiska t.j. uređaji koji mogu da regulišu izlazni pritisak po unapred određenim optimalnim vrednostima.

Princip otvaranja reducira pritiska zasniva se na dejstvu ravnoteže dve suprotstavljene sile:
1) Sila u opruzi koja teži da poveća protočnu površinu.
2) Sila na membrani koja teži da smanji protočnu površinu.


Reduciri pritiska rade i kada ima protoka vode i kada nema protoka vode!

Kad je odvodna slavina na vodovodnom sistemu otvorena, sila u opruzi postaje veća od sile na membrani, pečurka ventila se pomera na dole i protočna površina se povećava.
Veća potrošnja vode (više otvorenih slavina) uzrokuje smanjenje pritiska ispod membrane što dovodi do povećanja protoka kroz ventil. Kada je odvodna slavina zatvorena, pritisak vode iza reducira pritiska raste i gura membranu na gore, pečurka ventila zatvara protok vode i pritisak iza regulatora je na zadatoj vrednosti.

PODEŠAVANJE REDUCIRA PRITISKA zahteva podešavanje radnog pritiska podešavanjem opruge? Za povećanje pritiska okrenuti kapu u smeru kazaljke na satu; opruga je više pritisnuta ukoliko želimo veći pad pritiska iza reducira pritiska. Podešavanje reducira vrši se kada su sve slavine zatvorene. Da bi se izvršila ova operacija neophodno je instalirati manometar nizvodno od reducira pritiska.

Rad Caleffi reducira pritiska ne utiče na pritisak toka uzvodno od njega; ova bitna karakteristika reducira pritiska je postignuta zahvaljujući „kompenzacionom sedištu“. Sedište reducira pritiska je projektovano tako da ima istu potisnu površinu i naviše i naniže.

Pad pritiska kad je slavina otvorena zavisi od potrebne količine vode: što je veća potražnja za vodom veći je pad pritiska. Caleffi reducir pritiska garantuje mali pad pritiska prilikom otvaranja slavine. Razlika izmerenog pritiska između sistema na primer sa jednom otvorenom slavinom i sa tri otvorene slavine je samo 0,2 bar.

 

Recenzija proizvoda

Obaveštenje: HTML nije preveden!
Loše Dobro
  • Lager: Na stanju
  • Model: 533441
  • SKU: 5103
Prodato 0
Pogledano: 397
2.890,00RSD
Bez poreza: 2.408,33RSD
* POZOVITE za dodatni popust