Menu
Your Cart

Kotlovi

Svaki dom ima svoj kotao! Pored toga što nam pomažu da postignemo adekvatnu toplinu, kotlovi takođe nude i širok spektar mogućnosti kada je u pitanju tip goriva koje želite da koristite. Od velike je važnosti da spomenemo da postoji više vrsta kotlova, a samim tim i više vrsta grejnih sistema.

U to ime, zaista nije teško odabrati adekvatan sistem grejanja i pronaći kotao koji savršeno pristaje Vašim uslovima. 

Kotlovi su, kao što je već poznato, napravljeni od visoko kvalitetnog materijala koji mora da obezbedi perfektan rad u svim uslovima. Baš zato se na kotlovima nikada ne štedi!

Takođe, izolacijoni deo svakog kotla mora biti na vrhunskom nivou, jer je kotao i sam jedan veliki provodnik toplote. 
Sama činjenica da se u kotlove ulaže dosta nam govori o njihovoj važnosti u primeni grejnih sistema. Baš zato dolazimo do glavne podele kotlova na: 

 • Kotlovi na čvrsto gorivo 

 • Kotlovi na gas 

 • Kotlovi na struju 

 • Koitlovi na pelet 

Ko što i sami vidite, kotlovi se prvobitno dele na tip goriva koji koriste kako bi proizveli određen nivo toplote. Najzastupljeniji na našem tržištu su uglavnom kotlovi na čvrsto gorivo. Ova činjenica nam govori da je naša zemlja bogata izvornim oblikom čvrstog goriva kao što su ugalj i drvo. 

Sa druge strane, kotlovi na gas koriste plemeniti gas kako bi doveli Vaš dom u stanje adekvatne temperature koju priželjkujete. Oni su dosta čistiji i samim tim ne proizvode štetne emisione gasove kao što je to slučaj sa kotlovima na čvrsto gorivo.  

Slična je stvar sa kotlovima na struju i kotlovima na pelet. Ipak, kotlovi na pelet za sobom ostavljaju određen vid priljavština, dok kod kotlova na struju to nije slučaj.  

Važno Je Odabrati Pravi Kotao 

Pored toga što su kotlovi veoma specifično podeljeni, važno je da i Vi sami znate koja je najbolja opcija za Vaš dom. Baš zato je bitno da se dobro informišete o svakom modelu kotla koji Vam zapadne za oko. 

Srećnom, tu smo mi da pomognemo! 

Sa dugogodišnjim iskustvom u servisiranju i prodaji, naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju za bilo kakve konsultacije vezane za grejne sisteme i kotlove. Pre svega, naša je dužnost da Vam omogućimo najbolji vid grejanja koji zaslužujete.  

U to ime, kod nas možete naći samo najkvalitetnije kotlove koji dolaze iz porodice visoko kotiranih brendova kao što su Centrometal, Alfa Plam, Immergas, Vaillant. Takođe, tu su i ostali proizvođači kotlova koji nude podjednako dobre performanse kao i gorepomenuti.  

Šta Nam To Obezbeđuju Kotlovi? 

Nema sumnje da su kotlovi sastavni deo svakog domaćinstva, ali koje su to pogonosti koje možemo da očekujemo od pojedinih tipova kotlova? 

Pre svega, kao što smo već napomenuli, kotlovi se dele prema vrsti goriva koje koriste. Zato hajde da vidimo sve pogodnosti koje ovi kotlovi nude. 

1. Kotlovi na Pelet 

Ukoliko se odlučite za ovaj tip kotla, onda se svakako možete nadati dobrom grejanju, bez puno muke. 

Samim tim, kotlovi na pelet nude: 

 • Komforan vid grejanja, održavanja, kao i loženja 
 • Mogućnost da sami odaberete način rada 
 • Odličnu efikasnost u upotrebi iskorišćenog goriva 
 • Grejanje bez puno čađi i emisionih gasova 

Sve u svemu, ovo je i više nego dovoljno kako bi se neko odlučio za ovaj vid grejanja. 

2. Kotlovi na Čvrsto gorivo 

Kotlovi na čvrsto gorivo su definitivno najisplativije rešenje, ali zato uključuju i malo više angažovanja. Naime, ove kotlove je potrebno održavati svakodnevno. Čišćenje, izbacivanje pepela, konstatno loženje, kao i sve ostale nepogodnosti čine ovaj sistem grejanja veoma napornim u odnosu na ostale. 

Ali, sa druge strane, tu su pogonosti: 

 • Najrentabilniji tip kotla 
 • Perfektna efikasnost u iskorišćenom materijalu za grejanje 
 • Dugovečnost 
 • Pouzdanost u radu i visok kvalitet utrošenih materijala u pravnjenju kotlova 

Ukoliko Vam nije teško da uložite određen vid rada, onda su kotlovi na čvrsto gorivo za Vas! 

3. Kotlovi na Gas 

Ovo je možda i najlakši vid grejanja koji poznaje današnjica. Naime, kotlovi na gas se dele na kondenzacione i konvencionalne. Oba tipa Vam nude: 

 • Mogućnost podešavanja načina rada 
 • Stopostotnu iskorićenost utrošenog goriva 
 • Grejanje bez čađi i pepela 
 • Minimalan vid održavanja 

Za sve one koji žele da uživaju u toplini svog doma bez ikakvih dodatnih ulaganja, ovo je pravi izbor! 

4. Kotlovi na Struju 

Ovaj tip kotlova Vam nudi gotovo iste pogodnosti kao i kod kotlova na gas, jedino je razlika u održavanju i ceni. Ukoliko biste se odlučili za ovaj vid kotla, onda Vas neće sačekati troškovi ulaganja u grejni sistem kao kod kotlova na gas. 

Sa druge strane, kotlovi na struju se odavno korsite u našim domaćinstvima što nam govori da su veoma pouzdan vid grejanja. 

Tu Smo Za Vas 

Kao što i sami možete zaključiti, kotlovi su neophodan deo svakog domaćinstva. Baš zato je bitno da napravite pravi izbor! Obzirom na to da se kotlovima bavimo više od 20 godina, i da smo uvek u toku sa svim trendovima i promenama na tržištu kotlova, za Vas nudimo samo vrhunske proizvode ispitane od strane stručnjaka u ovom polju. 

Nadamo se da je ovaj tekst uticao na Vašu odluku prilikom odabira kotlova za grejanje. Za sve ostale informacije, slobodno kontaktirajte našu radnju gde ćete uvek biti dobro usluženi!  

Brend: Alfa plam Model: 2412
ALFA PELET GRANDE 27 - 30,8kw(kotao na pelet) Alfa Grande u kratkim crtama* Kotao od debelih limova sa čeličnim vratima debljine lima 3 mm* Kotao izrađen od kotlovskog lima* Termička izolacija kotla mineralnom vunom deb..
0,00RSD
Bez poreza:0,00RSD
Brend: Baxi Model: 1.24GA
BAXI DUO TEC COMPACT 1.24GA(grejanje)•  Novi moderan i elegantan dizajn•  Digitalni kontrolni panel sa pozadinskim osvetljenjem i LCD displejom•  Veliki raspon modulacije 1÷7: bolja efikasnost zahvaljujući  redukovanom broju isključivanja i ponovnog uključivanja pri  radu ko..
107.790,00RSD
Bez poreza:89.825,00RSD
Brend: Baxi Model: 24GA
•  Novi moderan i elegantan dizajn•  Digitalni kontrolni panel sa pozadinskim osvetljenjem i LCD displejom•  Veliki raspon modulacije 1÷7: bolja efikasnost zahvaljujući  redukovanom broju isključivanja i ponovnog uključivanja pri  radu kotla•  Automatsko podešavanje..
110.490,00RSD
Bez poreza:92.075,00RSD
Brend: Baxi Model: 28GA
•  Novi moderan i elegantan dizajn•  Digitalni kontrolni panel sa pozadinskim osvetljenjem i LCD displejom•  Veliki raspon modulacije 1÷7: bolja efikasnost zahvaljujući  redukovanom broju isključivanja i ponovnog uključivanja pri  radu kotla•  Automatsko podešavanje sag..
114.490,00RSD
Bez poreza:95.408,33RSD
Brend: Baxi Model: 2080
Predstavljamo vam Baxi BAXI ECO4 S 24 F kotao Eco4 S – konvencionalni kompaktni kotao sa 2 izmenjivača za grejanje i pripremu tople sanitarne vode.Poseduje LCD displej gde se sa lakoćom mogu proveriti sve važne informacije koje se vezuju za rad kotla.Funkcije i greške se ne iskazuju samo pomoću šifr..
68.190,00RSD
Bez poreza:56.825,00RSD
Brend: Baxi Model: 2081
Konvencionalni kompaktni kotao sa 2 izmenjivača za grejanje i pripremu tople sanitarne vode. Poseduje LCD displej gde se sa lakoćom mogu proveriti sve važne informacije koje se vezuju za rad kotla. Funkcije i greške se n..
63.290,00RSD
Bez poreza:52.741,67RSD
Brend: Baxi Model: 2089
BAXI LUNA 3 kotlovi ukratko:proizvode se u verzijama sa otvorenom i sa zatvorenom komorom za sagorevanje (fasadna i dimnjačka varijanta)Kotlovi su sa mesinganom hidrauličnom grupom, povećanim izmenjivačem toplote, kao i jačom pumpomKotao može upravljati sa 2 različite zone u režimima 45/80°CMogućnos..
89.890,00RSD
Bez poreza:74.908,33RSD
Brend: Baxi Model: 2082
LUNA 3 kotlovi su u verzijama sa otvorenom i sa zatvorenom komorom za sagorevanje (fasadna i dimnjačka varijanta).Kotlovi su sa mesinganom hidrauličnom grupom, povećanim izmenjivačem toplote, kao i jačom pumpom.Kotao može upravljati sa 2 različite zone u režimima 45/80°C.Mogućnost povezivanja sa Bax..
91.190,00RSD
Bez poreza:75.991,67RSD
Brend: Baxi Model: Luna duo-tec 24GA
•  Novi moderan i elegantan dizajn•  Veliki raspon modulacije 1÷7: bolja efikasnost zahvaljujući   redukovanom broju isključivanja i ponovnog uključivanja pri  radu kotla•  Automatsko podešavanje sagorevanja (GAC) : ovaj sistem  omogućava konstantno maksimalno isko..
146.890,00RSD
Bez poreza:122.408,33RSD
Brend: Baxi Model: Luna duo-tec 28GA
•  Novi moderan i elegantan dizajn•  Veliki raspon modulacije 1÷7: bolja efikasnost zahvaljujući   redukovanom broju isključivanja i ponovnog uključivanja pri  radu kotla•  Automatsko podešavanje sagorevanja (GAC) : ovaj sistem  omogućava konstantno maksimalno isko..
153.990,00RSD
Bez poreza:128.325,00RSD
Prikaz 1 - 12 od 77 (7 strana)