Menu
Your Cart

Instalaterska oprema

Preduslov kvalitetnog i komfornog života i rada u poslovnim ili stambenim objektima jeste kvalitetna grejna i vodovodna instalacija. Kao što je bitna funkcionalnost, bitna je i sama estetika. Kada odaberete 

kotao koji je baš po Vašem ukusu, mi smo tu da Vam obezbedimo kvalitetnu i ekonomičnu instalatersku opremu! 

Takođe, sav materijal koji je potreban za održavanje same instalacije produžava njen vek trajanja i time Vam stvara veliku uštedu. 

U to ime, hajde da pogledamo šta se sve to ubraja u instaletersku opremu. 

Kao najbitiniju opremu izdvajamo: 

  • Akumulatore toplote 
  • Alat 
  • Creva za gas-flex veze 
  • Dimovodi-aluflex creva 
  • Hemija 
  • Izolacija za cevi 
  • Podno grejanje 
  • Regulatori za gas 
  • Skretnica za grejanje 

 

1. Akumulatori toplote 

Namena akumulatora je da akumuliše toplotnu energiju  koju uglavnom proizvode kotlovi. Korišćenjem akumulatora toplote poboljšava se performansni sistem i ušteda energije. Još jedna velika prednost 

akumulatora je to što on obezbeđuje optimalni rad kotla, pri čemu višak toplotne energije akumulira i čuva u njemu, pri čemu bi se ta toplota upotrebila kada bi se voda u sistemu ohladila.  

Akumulatori toplote se preporučuju za sve sisteme grejanja,a naročito za grejanje na čvrsto gorivo. U to ime, akumulatori iz našeg asortimana garantuju kvalitetan rad i vidiljive rezultate. 

2. Alat 

Kao i u bilo kakvom montiranju i radu, pa tako i u instalrianju sistema potreban je alat za rad. On je sastavni deo svake montaže, stoga treba biti kvalitetan.  

Proizvodi iz našeg asortimana su napravljeni od visoko kvalitetnih komponentni i samim tim  garantuju lakoću u radu. 

3. Creva za gas-flex veze 

Kao što je već poznato, creva za dovod gasa su jedan od najbitnijih elemenata sistema grejanja na gas. Pored kotla i priključka, kvalitet gasnog creva mora biti na visokom nivou. Samim tim, crevo mora biti testirano i potrebno je da bude napravljeno od pouzdanog i otpornog materijala. To je baš ono što mi nudimo! 

4. Dimovodi-aluflex creva 

Aluflex creva su izrađena od savitljive žice i aluminuijuma. Samim tim, zbog svog sastava su otporne na temperaturu do 140 stepeni. Namena ovog creva je da sprovodi vazduh od jednog do drugog mesta. 

Materijal od kog je napravljen je od izuzetne važnosti! Vazduh koji prolazi kroz crevo treba nesmetano izaći na drugi kraj, bez da se oseti van creva. Baš zato možete kod nas da pronađete neke od veoma kvalitetnih aluflex creva.  

5. Hemija 

Svaki aparat, predmet, alat treba održavati kako bi bio produžen njegov vek trajanja. Tako je i sa kotlovima i njihovom pratećom opremom. 

Održavanjem celokupnog sistema poboljšavate rad i protok toplote, ostvarujete veliku uštedu, imaćete estetski lep i uredan deo, koji će Vam trajati dugi niz godina zbog adekvatnog čišćenja. 

6. Izolacija za cevi 

Sama reč izolacija nam govori da je nešto ušuškano i sakriveno od svih nepogoda i loših uslova. Izolacijom cevi, ne samo što ćete produžii vek trajanja, nego ćete i uštedeti. Sva voda koja se zadrži u cevima sporije će se hladiti, stoga manja će potrošnja toplote biti.Takođe, cevi će biti izolovane od spoljašnjih nepogoda i bilo kakvih oštećenja. S toga, ovo je ono što Vam je sigurno potrebno! 

7. Podno grejanje 

Kao jedan od savremenijih načina grejanja je baš ovaj, podno grejanje. Ono ima dosta prednosti  i veoma je praktično. Naime, da li grejali stambeni prostor, poslovni i bilo koji deo prostorije u kome provodite vreme, bićete zadovoljni.  

Zbog tehnologije koja je napredovala, montaža grejanja je veoma laka i prilagođava se gotovo svim podovima. Još jedna velika pogodnost, ovo grejanje je izuzetno ekološki čisto. 

Takođe, veoma je ekonomično, bez obizira na kvadraturu i druge karakteristike grejanja. 

8. Regulatori za gas 

Regulator za gas održava izlazak pritiska gasa na podešenoj vrednosti, bez obzira na promenu ulaska pritiska i potriošnju gasa. Ovo je svakako jedna od bitnijih stavki koja Vam je potrebna pri instalaciji.  

U sklopu regulatora za gas postoji i blokadni ventil. On je jako važan jer štiti uređaje od previsokog pritiska. Ukoliko pritisak gasa poraste iznad dozvoljenje vrednosti, automatski se zatvara protok gasa.  

Sve u svemu, ovo je jako važno iz bezbedonosnih razloga, a kod nas možete biti sigurni u kvalitet ovih elemenata. 

9. Skretnica za grejanje 

Ovo je nešto što je od izuzetne važnosti I svakako ga morate imati.  Skretnica za grejanje ima namenu da vrši izduvanje vazduha i gasova. Takođe ona sakuplja mulji i prljavštinu koja se tu taloži. Štiti kotao od promenjivih protoka različitih grejnih krugova. Napravljena je od veoma kvalitetnog materijala i samim tim obezbeđuje kompletnu termoi izolaciju. Ovo je svakako nešto što će Vam pomoći u očuvanju Vašeg kotla i svakako će mu produžiti vek trajanja. 


Sve u Svemu 

Uvidom u sve što smo do sada naveli, jasno je da je instalateroska oprema veoma bitna za bilo koji vid montaže i ugradnje. Pored toga, kvalitet ove opreme je od visokog značaja za rad i za lakoću postavljanja ostalih elementa.  

Nadamo se da će vam ovajmali priručnik pomoći u odabiru Vaše instalatorske opreme. Ukoliko imate nekih pitanja, onda se slobodno obratite i kontaktirajte nas.  

Opis proizvoda:Materijal: ekspandirani polietilen bele bojeTemp. područje upotrebe: 8 ÷ 95°CCevna izolacija u koturu dužine 10 mIzražena cena se odnosi na 1m..
33,00RSD
Bez poreza:27,50RSD
Opis proizvoda:Materijal: ekspandirani polietilen bele bojeTemp. područje upotrebe: 8 ÷ 95°CCevna izolacija u koturu dužine 10 mIzražena cena se odnosi na 1m..
39,00RSD
Bez poreza:32,50RSD
Opis proizvoda:Materijal: ekspandirani polietilen bele bojeTemp. područje upotrebe: 8 ÷ 95°CCevna izolacija u koturu dužine 10 mIzražena cena se odnosi na 1m..
40,00RSD
Bez poreza:33,33RSD
Opis proizvoda:Materijal: ekspandirani polietilen bele bojeTemp. područje upotrebe: 8 ÷ 95°CCevna izolacija u koturu dužine 10 mIzražena cena se odnosi na 1m..
33,00RSD
Bez poreza:27,50RSD
Prikaz 1 - 12 od 70 (6 strana)