Menu
Your Cart

Grejanje

Možemo se složiti da je grejanje jedan od esencijalnih aspekta koje svako domaćinstvo mora da ima. Bez grejanja je prosto nezamislivo pregurati teški zimski period koji na našim prostorima zna da bude veoma hladan.  

Sa tim u vezi, hajde da vidimo šta je sve to potrebno kako bi ste u svoj dom uneli toplinu. 

Tipovi Grejanja 

Najzastupljeniji tip grejanja kod nas je grejanje na čvrsto gorivo. No, to ne mora da znači da je ovo i najisplativiji vid grejanja, pogotovo ukoliko imate veoma dobru izolaciju u vašem domu.  

Pored klasičnog tipa grejanja na čvrsto gorivo, ubrajamo još i: 

  • Grejanje na gas 
  • Grejanje na struju  
  • Centralno grejanje 
  • Grejanje na solarnu energiju 

Kao što i sami vidite, svi ovi tipovi grejanja iziskuju određene dodatne materijale i stvari bez kojih je nemoguće napraviti jedan idealan sistem za grejanje. Baš zato je bitno da se spomene da za bilo koji vid grejanja je prvenstveno poterban adekvatan kotao za grejanje. 

Takođe, bitni elementi grejanja su i radijatori, toplotne pumpe, cevi i fiting, kao i armatura. Sve ovo čini jedan sistem za grejanje. Naravno, ovi upotreba i učestalost ovih delova u sistemu za grejanje zavisi od tipa grejanja. 

Grejanje na Čvrsto Gorivo 

Kao što smo već spomenuli, kod na se ovaj vid grejanja najčešće koristi, pogotovo kada su u pitanju kuće.  Kako biste obezbedili sebi toplinu u svom domu, za ovaj tip grejanja vam je potreban dobar kotao sa  velikim ložištem. Takođe, propratni materijal poput radijatora, armatura, kao i fitinga je neophodan. 

Dalje, postoje više vrsta kotlova kod ovog tipa grejanja. Prvo, ukoliko se odlučite da koristite drva kao čvrsto gorivo, onda vam je potreban pouzdan Centrometal kotao koju nudi zaista dobru efikasnost  potrošnje. 

Drugo, ukoliko mislite da je pelet ipak bolji izbor, onda vam na raspolaganju stoje Alfa plam kotlovi sa  kompaktnim dizajnom i odličnim specifikacijama.  

Sve u svemu, naš tim stručnjaka je uvek tu da vam pomogne da napravite pravi izbor! 

Grejanje na Struju 

Ovaj tip grejanja je možda i najlakše sprovesti u domaćinstvo, i baš zbog toga se koristi u stanovima ili manjim kućama. U poređenju sa ostalim tipovima, ovo je malo skuplji vid grejanja jer je potrebna zaista pozamašna količina struje kako bi se ugrejao određeni prostor. To je i glavni razlog zašto ljudi koriste ovaj tip za objekte manjih kvadratura. 

Pored standardnih elemenata  kao što su kotao na struju i radijatori, ovaj tip grejanja iziskuje i potrebu za dobrom izolacijom. Takođe, neophodno je da se obezbede dobre cevi i fiting, kako bi se efikasnost povećala na najveći nivo. 

Srećom, tu smo mi da vam obezbedimo najbolji kvalitet delova koji su potrebni za ovaj tip grejanja. 

Grejanje na Gas 

Možda i najisplativji vid grejanja koji ne iziskuje dodatne naprore loženja i konstantno čišćenje kotlova i pepela. Za ovaj tip grejanja vam je potreban jedan solidan kotao, a kod nas možete naći razne modele kao vrhunskih proizvođača kao što su Baxi, Immergas i Viessmann. 

Pored toga, potrebno vam je dodatno instaliranje radijatora, cevi, kao i delova armature da sve to veže na najbolji mogući način. Nakon toga, možete se slobodno ušuškati u svoj dom znajući da ste odabarali pouzdan i veoma efikasan vid grejanja. 

Centralno Grejanje i Grejanje na Solarnu Energiju  

Centralno grejanje je zastupljeno većinom u stanovima i velikim stambenim jedinicama. Ovo je možda i najbolji vid grejanja za one koji ne žele da se muče sa loženjem, čišćenjem i tome slično. 

Sa druge strane, tu je grejanje na solarnu energiju koje još uvek nije uzelo maha na našim prostorima. Pojedinci koriste solarne panele koji generišu sunčevu svetlost i time proizvode energiju koja se dalje koristi kao način grejanja za domaćinstvo. Takođe, solarni paneli su zaista dobar izbor ukoliko želite da imate toplu vodu bez dodatnog ulaganja. 

Kao i za ostale tipove grejanja, i ovde su potrebni radijatori i ostali propratni delovi.  

Odaberite Vaš Tip Grejanja sa Nama 

Na osnovu svega što smo naveli gore, jasno je da je grejanje jenda od najbitnijih stvari koje svako domaćinstvo mora da ima. Iz tog razloga se mi trudimo da našim mušterijama obezbedimo samo najbolji kvalitet delova i kotlova kako bi oni imaju idealan sistem za grejanje. 

Pored toga, ukoliko imate neka dodatna pitanja, slobodno se javite kako bi vam naš tim stručnjaka objasnio sve vezano za grejanje.  

Prikaz 1 - 12 od 376 (32 strana)